Pentru Parinti
 

Felicitari mami si tati!

Stim ca va place sa le faceti surprize celor mici si vi se pare normal sa-l inchiriati pe Mos Craciun sa le aduca in seara de Ajun cadourile. Stiu ca vreti ce-i mai bun pentru ei, si pentru ca in ultimii ani este o abundenta de “Mos Craciuni” la supermarket, la televizor, la magazin, la coltul strazii, ei nu mai stiu ce sa creada. Mai ales ca mai toti sunt imbracati cu acelasi costume ieftine de la hypermaket. Sau poate fiecare are alt costum, diferit de ce stiu ei de la televizor. “Care este Mosul cel adevarat?!"
De atatia ani de cand sunt Mos Craciun (ati citit in cine sunt cand am inceput, nu?) am auzit cam aceleasi intrebari de la parinti, si as vrea sa va raspund la ele inainte sa ma sunati:
Costumul lui Mos Craciun este creatia unei case de moda, autentic, bogat si frumos. Barba si peruca sunt profesionale si va asigur ca nicio barba naturala nu se poate compara cu barba de poveste pe care o avem. Chipul nostru e adesea cercetat in amanuntime de aproape de cei mici, iar barba testata. Auuuu! e singurul raspuns din partea lui Mos Craciun, chiar ne doare!  
Mosul e sfatos, are experienta cu copii, stie sa reactioneze daca ei plang (foarte rare cazurile) sau nu vor sa spuna poeziile. 
Apoi Mos Craciun stie multe despre ei, avem la dumneavoastra acasa (ca si la gradinita sau la bunici) un spiridus si o vrabiuta care-i deconspira, dar despre asta - mai multe cand ne intalnim.
Ah, da, ne intalnim. Semnam un contract de prestari servicii, o garantie in plus pentru dumneavoastra ca suntem seriosi. Desi avem peste 100 de clienti importanti care pot sa va certifice asta. In contract stabilim de comun acord o ora si veti fi uimiti sa constatati cat de punctual e Mos Craciun in seara magica de Ajun. In toti acesti ani am intarziat o singura data, din cauza unui accident rutier (era prima ninsoare adevarata din acel an, Bucurestiul a fost blocat total). Si atunci am ajuns insa la toti copiii  

Intr-unul din ani, un parinte ne-a multumit ca i-am prelungit copilaria fetitei lui. “Copilaria tine cat timp crezi in Mos Craciun” mi-a raspuns la expresia mirata, si i-am zambit. Nimic mai adevarat.

Sarbatorile sunt ce faci tu din ele! ....Si tare cred ca tu le vei avea frumoase!